Ανακοίνωση - Κάλεσμα: «ΠΟΙΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;»

Posted by DEKA on Τρίτη, Μαΐου 24, 2016


  Οι εκλογές κανονικά αποτελούν την πεμπτουσία της δημοκρατίας. Ωστόσο, δε φαίνεται να ασπάζονται την ίδια άποψη και οι διοικούντες το Σωματείο της Ένωσης μας (Βορειοανατολική Αττική). Πως εξηγείται αλλιώς η όλως αιφνιδιαστική προκήρυξη των αρχαιρεσιών και η επίσπευση τους με διαδικασίες “fast track” και με τρόπο τέτοιο, που ουσιαστικά καταργείται η προεκλογική περίοδος και αναιρούνται ο γόνιμος διάλογος και οι προεκλογικές αντιπαραθέσεις; Προς τι η βιασύνη, όταν μάλιστα το Προεδρείο του Σωματείου επέδειξε χαρακτηριστική νωθρότητα και οκνηρία καθ’ όλη την προηγούμενη τριετία, απέχοντας από ανακοινώσεις και δράσεις, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την αδράνεια του ως προς το πιο απλό, τη δημιουργία ιστοσελίδας της Ένωσης, για να ενημερώνονται οι συνάδελφοι μας; 
  Η απάντηση είναι προφανής. Γιατί δεν αντέχουν ούτε την αντιπαράθεση, ούτε και την κριτική και προκείμενου να τα αποφύγουν μάλιστα, δε διστάζουν να παραβιάζουν ακόμη και το καταστατικό της Ένωσης με όλους τους δυνατούς τρόπους :
 - Μην τηρώντας την προθεσμία κατάθεσης υποψηφιοτήτων, η οποία ορίζεται ρητά σε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές, οι οποίες όμως, ως «δια μαγείας» ορίστηκε να πραγματοποιηθούν τέσσερις ημέρες μετά τη Γενική Συνέλευση. 
- Λαμβάνοντας αποφάσεις στη Γενική Συνέλευση δίχως απαρτία.
 - Αποκλείοντας από τους εκλογικούς κατάλογους συνάδελφους που έχουν το δικαίωμα έγγραφης. Το τελευταίο δε, σε καμία περίπτωση, δε μπορεί να γίνει ανεκτό. Αν κι ο συνδικαλιστικός νόμος προβλέπει ρητά ότι οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι, όπως κι οι λοιποί εργαζόμενοι εγγράφονται ως μέλη στην Πρωτοβάθμια Ένωση, στα όρια της οποίας έχει την έδρα η Υπηρεσία τους, παρόλα αυτά, το Προεδρείο της Ένωσης μας πραξικοπηματικά αρνείται την έγγραφη συνάδελφων, που υπηρετούν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων. Και καλούμε την Ένωση, έστω και την ύστατη στιγμή, να απέχει από «μικρό-παραταξιακά τερτίπια» που μπορεί μεν να εξασφαλίζουν προνόμια, απαλλαγές κι εκλόγιμες θέσεις, αμαυρώνουν όμως την εικόνα του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος κι υπονομεύουν τις διεκδικήσεις μας. 
Τους προειδοποιούμε, να μη στερήσουν το δικαίωμα του «εκλέγειν», την κρίσιμη ημέρα των εκλογών, σε συνάδελφους, που έχουν υποβάλει εμπρόθεσμο αίτημα έγγραφης κι η Υπηρεσία τους εδρεύει στην εδαφική αρμοδιότητα της Ένωσης μας. 
Τέλος, καλούμε όλους τους συναδέλφους μας να καταδικάσουν τέτοιου είδους αυταρχικές πρακτικές, με την ενεργό συμμετοχή τους στις εκλογές και με τη στήριξη τους σε παρατάξεις που σέβονται και προωθούν τη δημοκρατική λειτουργία των σωματείων. 
Η Δημοκρατική Ενωτική Κίνηση Αστυνομικών Β/Α Αττικής, πιστή σε αυτή την κατεύθυνση, δεσμεύεται να φέρει εσένα, Συνάδελφε, στο προσκήνιο των εξελίξεων και να αγωνιστούμε μαζί -πραγματικά- για την επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων, όπως πράττει από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης της, μακριά από κινήσεις εντυπωσιασμού. 

Συνάδελφε, Συναδέλφισσα, θα νικήσουμε! 


Η γραμματεία της Δ.Ε.Κ.Α. Β/Α Αττικής